Gram altın, Trump’ın İran açıklamaları ve Fed Başkanı Powell’ın faiz sinyallerini yumuşatmasıyla 6.521 liraya çıkarak yükselişini sürdürdü.
Gram altın, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile ilgili açıklamaları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışı beklentilerini yumuşatan ifadeleri sonrası küresel piyasalardaki yükselişini hızlandırdı. Bugün saat 09.20 itibarıyla yüzde 1,1 değer kazanarak 6.521 liradan işlem gören gram altın, dünü de 6.446 liradan tamamlamıştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 11.100 liradan, cumhuriyet altını 44.450 liradan satılırken, altının onsu 4.556 dolara yükseldi.
Ons altındaki artışı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı yeniden açılmadan İran savaşını sona erdirmeye istekli olduğuna dair haberler tetikledi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışı beklentilerini yumuşatan açıklamaları da altın fiyatlarındaki yükselişte etkili oldu.
Powell, iş gücü piyasasına yönelik aşağı yönlü risklerin faiz oranlarının düşük tutulmasını gerektirdiğini vurguladı. Ancak enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin faiz düşüşünü engellediği bu dönemde, iki hedef arasında bir gerilim yaşandığını ve “oy birliği” beklemenin yanıltıcı olabileceğini ifade etti.
Analistler, bugün yurt içinde işsizlik oranı, dış ticaret dengesi ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksi gibi önemli verilerin açıklanacağını belirtti. Yurt dışında ise ABD’de JOLTS açık iş sayısı, İngiltere’de büyüme ve Almanya’da işsizlik oranı gibi yoğun veri gündeminin piyasalar tarafından yakından takip edileceğini kaydetti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap