YSK, CHP’nin kurultay kararına yaptığı itirazı reddetti. Ret gerekçesi olarak hukuk mahkemesi kararlarını denetleme yetkisinin bulunmadığını belirtti.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin verdiği mutlak butlan kararının ardından CHP’nin yaptığı itirazı reddetti. Kurul, ret kararının gerekçelerini açıkladı.
YSK, hukuk mahkemeleri tarafından verilen kararları denetleme veya temyiz etme yetkisinin kendisinde bulunmadığını belirtti. Bu tür kararların incelenmesi için yetkili merciin Yargıtay olduğunu vurguladı.
Kurul, hukuk mahkemelerince alınan kararların ve ihtiyati tedbirlerin uygulanmasında görevli mercinin icra daireleri olduğunu hatırlattı. YSK’nın bu konuda Anayasa ve yasalarla kendisine verilmiş herhangi bir görev veya yetkisinin bulunmadığını ifade etti.
Ayrıca, CHP adına yapılan ve 2025’te gerçekleştirilen kurultay ve kongrelerde seçilenlerin görevlerine devam ettiğinin tespiti yönündeki talep de YSK tarafından reddedildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap