KOOP Market Genel Müdürü Orhan Kozan, 2026 yılı için 100 milyar TL ciro hedefi açıkladı. Şirket, 2025’te 66,4 milyar TL ciroya ulaştı. Borsa hedefi de var.
Tarım Kredi KOOP Market Genel Müdürü Orhan Kozan, 2025 yılındaki başarıları ve gelecek hedeflerini duyurdu. KOOP Market, 2026 yılı için cirosunu 100 milyar liraya çıkarma hedefi belirledi. Kozan, 2025’te market sayısını 2 bin 379’a, cirosunu ise 66,4 milyar liraya yükselttiklerini belirtti. Bu büyümenin Türkiye’de kısa sürede gerçekleşen benzeri görülmemiş bir başarı olduğunu vurguladı.
Orhan Kozan, KOOP Market’in sadece bir perakende zinciri olmadığını, Türkiye’nin gıda geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu ifade etti. Ankara’da 30 metrekarelik bir dükkanla başlayan yolculuklarının 5 binin üzerindeki satış noktasına ulaştığını söyledi. Modelin, üretici ile tüketici arasında doğrudan denge kurarak hem üreticinin emeğini değerlendirdiğini hem de tüketicinin daha erişilebilir fiyatlarla ürüne ulaşmasını sağladığını belirtti.
Uçtan uca üretim modeliyle raflardaki ürünlerin yüzde 50’sinin Tarım Kredi kontrolünde olduğunu aktaran Kozan, kadın üreticileri ve kooperatiflerini de desteklediklerini dile getirdi.
2021’de 709 market ve 2,1 milyar lira ciro ile yola çıktıklarını hatırlatan Kozan, 2025’te market sayısını 2 bin 379’a, ciroyu ise 66,4 milyar liraya çıkardıklarını açıkladı. Personel sayısının 10 bini aştığını ve depo sayısını artırdıklarını ekledi.
Diyarbakır’a yaklaşık 250-300 milyon liralık yatırımla yeni bir depo açacaklarını bildiren Kozan, bu yatırımın lojistik maliyetlerini optimize edeceğini ve nakliyeden tasarruf sağlayacağını belirtti. İstanbul’da da mağaza büyümesine paralel olarak yeni depo arayışlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
KOOP Market’in mevcut kayıtlı sermayesinin 2,5 milyar lira olduğunu belirten Kozan, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) sermayeyi 8,75 milyar liraya yükseltmek için başvuruda bulunduklarını duyurdu. 2022-2025 döneminde toplam yatırımın 10,8 milyar lirayı bulduğunu ve 2025 sonunda aktif büyüklüğün 21,9 milyar liraya ulaştığını paylaştı.
2026 yılı ciro hedefinin 85 milyar lira olduğunu ancak 100 milyar liraya ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Kozan, şirketin değerinin yaklaşık 50 milyar lira civarında olduğunu belirtti. Bu yılın ilk üç ayını finansal açıdan iyi kapattıklarını, özellikle Ramazan ayında yüksek ciro elde ettiklerini söyledi.
Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliği kapsamında, ESK’nin ürünlerinin 81 ildeki KOOP Market noktalarında satışa sunulduğunu ve yaklaşık 1,4 milyon haneye ulaşıldığını aktardı. Bu işbirliğinin uygun fiyatlı ve güvenilir gıda erişimini süreklilik kazandırdığını vurguladı.
Kozan, önümüzdeki yıl KOOP Market’i borsaya açma hedeflerinin olduğunu ve bu doğrultuda attıkları adımları özenle planladıklarını sözlerine ekledi. Mağaza sayısını, özellikle büyükşehirlerde ve İstanbul’da artırmayı planladıklarını belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap