SON DAKİKA
--:--:--

İran’dan Trump’ın Ateşkesine Sert Yanıt: Hürmüz Ablukası Kalksın Şartı

ABD Başkanı Trump’ın ateşkesi uzatma kararı sonrası İran, bu adımı ‘yeni saldırı hazırlığı’ olarak niteledi. Tahran, müzakere için Hürmüz ablukasının kalkmasını şart koştu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran’dan Trump’ın Ateşkesine Sert Yanıt: Hürmüz Ablukası Kalksın Şartı

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile İsrail arasındaki çatışmaların ardından uzattığı ateşkese Tahran’dan sert tepki geldi. İran yönetimi, bu adımı “yeni saldırı hazırlığı” olarak nitelendirirken, müzakere masasına dönmek için Hürmüz Boğazı’ndaki ablukanın derhal kaldırılmasını şart koştu.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf’ın danışmanı Mehdi Muhammedi, ateşkesin uzatılmasını “İran’a yeni saldırı için zaman kazanma” olarak yorumladı. Muhammedi, Hürmüz Boğazı ablukasının devam etmesinin bombardımandan farksız olduğunu belirterek, buna askeri karşılık verilmesi gerektiğini savundu.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi de limanlara yönelik ablukanın savaş anlamına geldiğini ifade etti. Arakçi, bu durumun ateşkes ihlali oluşturduğunu vurgulayarak, ABD’nin savaşı kaybettiğini ve kaybeden tarafın şartları belirleyemeyeceğini dile getirdi.

Müzakere Şartı: Hürmüz Ablukası Kalkmalı

İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, müzakere sürecine dönmek için Hürmüz Boğazı’ndaki ablukanın kaldırılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Tahran yönetimi, bu temel şart sağlanmadıkça görüşme masasına oturmaya sıcak bakmadığını açıkça ifade etti.

Devrim Muhafızları’ndan Bölgesel Uyarı

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları’ndan da bir açıklama geldi. Muhafızlar, “Elimiz tetikte” mesajını vererek, olası bir saldırı durumunda önceden belirlenmiş hedefleri daha sert vuracaklarını duyurdu. Açıklamada, çatışmaların yeniden başlaması halinde düşmana ezici darbeler indirileceği vurgulandı.

Devrim Muhafızları, Körfez ülkelerine de doğrudan bir mesaj iletti. ABD üslerinin İran’a yönelik bir saldırıda kullanılması durumunda, bu ülkelerin petrol üretim tesislerinin hedef alınacağı aktarıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Fransa’da Orman Yangınları: Yılbaşından Bu Yana 25 Bin Hektar Alan Kül Oldu
Fransa’da Orman Yangınları: Yılbaşından Bu Yana 25 Bin Hektar Alan Kül Oldu
İspanya Güney Orman Yangınında 11 Kişi Hayatını Kaybetti
İspanya Güney Orman Yangınında 11 Kişi Hayatını Kaybetti
ABD 90 Askeri Hedefi Vurdu İran’dan Misilleme Saldırısı Geldi
ABD 90 Askeri Hedefi Vurdu İran’dan Misilleme Saldırısı Geldi
Meloni NATO Zirvesi’nde Trump’tan Kaçındı
Meloni NATO Zirvesi’nde Trump’tan Kaçındı
Umman’dan Hürmüz Boğazı Deniz Trafiği İçin Öneri Taslağı İddiası
Umman’dan Hürmüz Boğazı Deniz Trafiği İçin Öneri Taslağı İddiası
ABD İran’a Yeni Saldırı Başlattı Hürmüz Boğazı Geçişlerini Güvenceye Alma Amacı Güdüyor
ABD İran’a Yeni Saldırı Başlattı Hürmüz Boğazı Geçişlerini Güvenceye Alma Amacı Güdüyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.