SON DAKİKA
--:--:--

Diyarbakır’da Nadir Kolon Kanseri Vakası Penisin Alınmasıyla Sonuçlandı

Diyarbakır’da yaşayan 38 yaşındaki bir hastanın ileri evre kolon kanseri tedavisi sırasında penisi alındı. Bu vaka, dünya tıp literatüründe 60. örnek olarak kaydedildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Diyarbakır’da Nadir Kolon Kanseri Vakası Penisin Alınmasıyla Sonuçlandı

Diyarbakır’da ileri evre kolon kanseri tedavisi gören 38 yaşındaki bir hastanın penisinde oluşan ve büyüyen kitle nedeniyle penisi alındı. Şiddetli ağrılar ve yaşam kalitesindeki düşüş sonrası alınan bu operasyon kararı, dünya tıp literatüründeki 60. vaka olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de ise bu tür vakaların 10’uncusu yaşandı.

Nadir Vaka Süreci ve Tedavi Detayları

Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç, hastaya 3 yıl önce kolon kanseri teşhisi konulduğunu belirtti. İleri evre kanser nedeniyle kemoterapi alan hasta, kolon ameliyatının ardından radyoterapi ve kemoterapiye devam etti. Tedavi sürecinde hastanın penisinde bir kitle tespit edildi.

Kitleye yönelik tedavilere rağmen büyüme devam etti ve hastada şiddetli ağrılar başladı. Doç. Dr. Kılınç, hastanın 10 ay boyunca kesintisiz iki saat bile uyuyamadığını ve idrar yapmada güçlük çektiğini ifade etti. Psikolojisi bozulan hastanın iş ve aile hayatı da olumsuz etkilendi.

Uygulanan tüm tedavilerin sonuç vermemesi üzerine, doktorlar hastayla istişare ederek penisin alınması kararı verdi. Doç. Dr. Kılınç, uzuv kaybına rağmen hastanın “Artık uyuyabiliyorum, uzanabiliyorum, psikolojim daha da iyi oldu” diyerek yaşam kalitesinin yükseldiğini aktardı.

Kolon Kanserinde Erken Tanı ve Bölgesel Riskler

Doç. Dr. Kılınç, bu vakanın kolon kanseri farkındalığının önemini gösterdiğini vurguladı. Kolon kanserinin artık genç yaşlarda da görüldüğüne dikkat çeken Kılınç, erken tanının hayati önem taşıdığını belirtti. Erken teşhisin gecikmesi durumunda organ kaybı gibi ciddi sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Türkiye’deki 10 vakanın, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde işlenmiş et tüketiminin fazla olmasıyla ilişkilendirilebileceği ifade edildi. Doç. Dr. Kılınç, beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini ve aile öyküsü olan 40 yaş üstü kişilerin yılda bir kez kolon kanseri tarama testi yaptırmasını önerdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ebola Salgını Kongo ve Uganda’da Yayılıyor Vaka Sayısı 400’e Yaklaştı
Ebola Salgını Kongo ve Uganda’da Yayılıyor Vaka Sayısı 400’e Yaklaştı
Cilt Kanseri Riski Uzmanından Uyarılar Yeni Benlere Dikkat Edin
Cilt Kanseri Riski Uzmanından Uyarılar Yeni Benlere Dikkat Edin
Uzmanlar Uyarıyor Maraş Otu Sigaradan 5 Kat Daha Tehlikeli
Uzmanlar Uyarıyor Maraş Otu Sigaradan 5 Kat Daha Tehlikeli
Yeterince Uyunsa Bile Yorgun Uyanmanın Nedenleri Açıklandı
Yeterince Uyunsa Bile Yorgun Uyanmanın Nedenleri Açıklandı
Aydın’da 170 Kiloya Ulaşan Kadının Vücudundan 40 Kilogramlık Kitle Alındı
Aydın’da 170 Kiloya Ulaşan Kadının Vücudundan 40 Kilogramlık Kitle Alındı
Yaz Geliyor Çocuklarda İshal Artışına Dikkat
Yaz Geliyor Çocuklarda İshal Artışına Dikkat
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.