SON DAKİKA
--:--:--

Almanya İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki Gösterdi

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına tepki göstererek sivillerin korunması çağrısında bulundu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Almanya İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki Gösterdi

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarla bölgedeki gerilimi artırmasına tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için ABD’nin New York kentinde bulunan Wadephul, İsrail’in sivil altyapıyı koruma yükümlülüğünü vurguladı.

Alman Bakan İsrail’i Uyardı

Wadephul, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki ilerleyişinin endişe verici olduğunu belirtti. Bakan, İsrail’in Hizbullah’a karşı yürüttüğü operasyonda sivilleri ve sivil altyapıyı koruması gerektiğini söyledi. Her türlü gerilimin durumu kötüleştireceğini ve Lübnan içinde yeni göç dalgalarına yol açacağını ifade etti.

Askeri gerilimin bedelini sivillerin ödemesi ve Lübnan’ın bazı bölgelerinin yaşanamaz hale gelmesi durumunda bunun uzun vadede İsrail’in güvenliğini sağlamayacağını vurguladı. Wadephul, Lübnan hükümetinin de Hizbullah’a karşı kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini savundu.

Taraflara Çatışmayı Durdurma Çağrısı

Tüm tarafları acilen çatışmaları durdurmaya çağıran Wadephul, Lübnan’da istikrarın sağlanmasının anahtarının Lübnan devletini güçlendirmekten geçtiğini dile getirdi. Lübnan ve İsrail hükümetlerinin doğrudan görüşmeler için Washington’da bir araya geldiğini hatırlattı.

Bu görüşmelerin bir sonraki turunun gelecek hafta planlandığını belirten Wadephul, ilerleme sağlamak için doğru kanalın bu diplomatik temaslar olduğunu söyledi. Mavi Hat’ın her iki tarafındaki sivillerin korunması ve kalıcı bir barış için uygulanabilir bir diplomatik çözüme ihtiyaç duyulduğunu ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Sırbistan’da Vucic Erken Seçimi Kaybettiğini Duyurdu
Sırbistan’da Vucic Erken Seçimi Kaybettiğini Duyurdu
CENTCOM Komutanı Cooper Hürmüz Boğazı Üzerinde Uçuş Yaptı
CENTCOM Komutanı Cooper Hürmüz Boğazı Üzerinde Uçuş Yaptı
Sırbistan’da Halk Yarın Erken Genel Seçim İçin Sandık Başında
Sırbistan’da Halk Yarın Erken Genel Seçim İçin Sandık Başında
Trump Petrol Üretimini Artırmak İçin Savunma Üretim Yasası’nı Devreye Soktu
Trump Petrol Üretimini Artırmak İçin Savunma Üretim Yasası’nı Devreye Soktu
Tibet 7 Büyüklüğünde Sarsıldı
Tibet 7 Büyüklüğünde Sarsıldı
Fransa’da Hayat Pahalılığı Eylemleri 2000 Gözaltı ve Şiddetle Sona Erdi
Fransa’da Hayat Pahalılığı Eylemleri 2000 Gözaltı ve Şiddetle Sona Erdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.