SON DAKİKA
--:--:--

Türk Telekom CDP’de A Liderliğini Su Güvenliği ile Taçlandırdı

Türk Telekom, CDP Su Güvenliği Programı’nda ‘A-‘ notu alarak küresel liderliğini pekiştirdi. İklim Değişikliği Programı’ndaki ‘A’ skorunu koruyan şirket, Sivas’taki GES ile yenilenebilir enerji üretimine başladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Telekom CDP’de A Liderliğini Su Güvenliği ile Taçlandırdı

Türk Telekom, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarında küresel ölçekte başarılarını sürdürüyor. Şirket, Su Güvenliği Programı’ndaki ilk raporlamasında elde ettiği “A-” notu ile bu alanda da küresel liderler arasına girdi. Bu başarı, Türk Telekom’un CDP Türkiye 16. İklim & Doğa Konferansı ve Ödül Töreni’nde ödüle layık görülmesini sağladı.

Şirket, CDP İklim Değişikliği Programı’nda “A” skorunu korurken, ilk kez raporlama yaptığı Su Güvenliği Programı’nda da “A-” notunu alarak çevresel liderliğini pekiştirdi. Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, sürdürülebilirlik ilkelerini iş stratejilerinin merkezine yerleştirdiklerini belirtti.

Çevresel Liderlikte Yeni Boyut

Ebubekir Şahin, “Türk Telekom olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilirlik ilkelerini tüm iş stratejilerimizin merkezine yerleştiriyoruz. Bu kapsamlı çalışmalar sonucunda CDP İklim Değişikliği Programı’ndaki “A” skorumuzu bu yıl da korurken, ilk kez raporlama yaptığımız CDP Su Güvenliği Programı’nda “A-” skorunu elde ettik. Bu başarıyla ülkemizdeki ve küresel A Listesi’ndeki çevresel liderliğimizi yeni bir boyuta taşıdık,” dedi.

Şirket, 2020 baz yılından 2025’e kadar grup düzeyindeki emisyon hesaplamalarını tamamlayarak raporlamasını en üst seviyeye çıkardı. İklimle ilgili risk ve fırsatları ölçülebilir hale getiren Türk Telekom, emisyon azaltma hedeflerini Bilimsel Tabanlı Hedefler Girişimi (SBTi) uyum süreciyle somutlaştırdı.

Sivas GES Enerji Üretimine Başladı

Türk Telekom, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Şirketin Sivas’ta 1.300 dönümlük arazi üzerine kurduğu Güneş Enerjisi Santrali (GES), yıllık 128 MWp enerji üretim kapasitesiyle faaliyete geçti. Bu tesis, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji tesislerinden biri olma özelliği taşıyor.

Şirket, Malatya ve Ağrı’da da GES yatırımlarını sürdürecek. Toplam 6 bin dönüm arazi üzerinde 530 MWp kurulu güce sahip üç adet GES’i devreye almayı hedefleyen Türk Telekom, bu yatırımlarla yıllık 800 GWh enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede yıllık 350 bin ton seviyesinde karbon salımının engellenmesi bekleniyor.

Türk Telekom, ayrıca girişim sermayesi şirketi TT Ventures aracılığıyla E4 Şarj – Elektrikli Araç Şarj Ağı projesini hayata geçirerek sürdürülebilir teknolojileri günlük hayata entegre ediyor.

Şirket, 2030 yılına kadar emisyonlarını yüzde 45 azaltmayı ve 2050 yılında

Yorum Yap

Benzer Haberler
Türk Telekom CDP’de A Liderliğini Su Güvenliği ile Taçlandırdı
Türk Telekom CDP’de A Liderliğini Su Güvenliği ile Taçlandırdı
Atlanta’da 50 Sürücüsüz Araç Mahallede Trafik Karmaşası Yarattı
Atlanta’da 50 Sürücüsüz Araç Mahallede Trafik Karmaşası Yarattı
Roborock S8 Pro Robot Süpürge Fiyatı Düştü 2075 TL İndirim ve 9 Taksit Fırsatı
Roborock S8 Pro Robot Süpürge Fiyatı Düştü 2075 TL İndirim ve 9 Taksit Fırsatı
OpenAI 80 Yıllık Matematik Varsayımını Çürüttü
OpenAI 80 Yıllık Matematik Varsayımını Çürüttü
Elon Musk’ın OpenAI Davası Zaman Aşımı Nedeniyle Reddildi
Elon Musk’ın OpenAI Davası Zaman Aşımı Nedeniyle Reddildi
TOMTAŞ Havacılık Gençlere İlham Verdi
TOMTAŞ Havacılık Gençlere İlham Verdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.