Mali’de Savunma Bakanı Sadio Camara’nın konutuna düzenlenen silahlı saldırıda bakanın öldüğü iddia edildi. Hükümet henüz iddiaları doğrulamadı.
Mali’nin başkenti Bamako yakınlarındaki Kati kasabasında Savunma Bakanı Sadio Camara’nın konutuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Bakan Camara ve eşinin hayatını kaybettiği iddia edildi. İddialar, El Kaide bağlantılı Cemaat Nusrat ul-İslam ve el-Müslimin (JNIM) grubu ile ayrılıkçı Tuareg isyancıları tarafından dün akşam saatlerinde gerçekleştirildi.
Mali hükümeti, Kati’nin yanı sıra Sevare, Gao, Kidal ve başkent Bamako gibi birçok noktada eş zamanlı saldırılar olduğunu bildirdi. Resmi açıklamaya göre, saldırılarda 16 kişi yaralandı. Hükümet, Savunma Bakanı Sadio Camara’nın ölümüyle ilgili çıkan haberleri ise henüz doğrulamadı.
Ordudan yapılan açıklamada, saldırıların ülkenin savunma sistemini aksatmayı ve halk arasında korku yaratmayı amaçladığı belirtildi. Ülke genelinde güvenlik alarm seviyesi yükseltildi, sokağa çıkma yasakları ve geniş çaplı devriyeler başlatıldı. Kontrol noktaları güçlendirildi.
Mali Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin toprak bütünlüğünü savunma ve ulusal güvenliği sağlama konusundaki kararlılığını yineledi. Halktan dikkatli olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri istendi.
Afrika Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıları kınadı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap