İstanbul’da Fenerbahçe derbisi biletlerini karaborsada satan şüphelilere yönelik operasyonda 5 zanlı tutuklandı. Bilişim sistemini engelledikleri belirlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi’nin karaborsa bilet operasyonunda yakalanan 5 şüpheli tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, Fenerbahçe tribünlerine ait derbi maç biletlerini bilişim sistemini engelleyerek sattıkları iddia edilen zanlılar adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 5 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer şüphelilerden 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Üç zanlı ise emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi. Bir şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.
İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma, 31 Ekim 2025’te yaşanan bilet satışındaki usulsüzlükleri mercek altına aldı. Fenerbahçe tribünlerine ait 1900 bilet satışa sunulduğunda, 632’si kısa sürede satıldı. Kalan biletlerin ise uzun süre sistemde satılamadığı tespit edildi.
Passolig sistemine erişim engellenirken, şüphelilerin kalan biletleri toplu şekilde satın aldığı belirlendi. Zanlılar, bu biletlerin bir kısmını müsabaka öncesi stadyum çevresinde elden sattı. Diğer biletleri ise Telegram, WhatsApp ve X gibi sosyal medya platformları üzerinden pazarladı.
Biletlerin satın alındığı banka ve kredi kartı sahipleri incelendi. Aynı internet bağlantısı ve kart bilgileriyle toplu maç bileti alan şüpheliler bu sayede tespit edildi. Soruşturma, bilişim sisteminin işleyişini engelleme ve değerinin üzerinde bilet satışı suçlarına odaklandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bu kararın ardından 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 14 zanlı gözaltına alındı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap