ABD Başkanı Trump, İran ile gerilimin sona ermek üzere olduğunu belirtti. Trump, savaşın bitmeye çok yakın olduğunu ve İran’ın anlaşma yapmak istediğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’e verdiği röportajda İran ile gerilimin sona ermek üzere olduğunu belirtti. Trump, ABD’nin İran’a yönelik askeri eylemlerini ve barış görüşmelerinin seyrini değerlendirdi. Trump, savaşın gidişatına ilişkin soruyu yanıtlarken, “Sanırım bitmeye çok yakın. Yani, ben durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.
Trump, İran’ın bir anlaşma yapmayı çok istediğini dile getirdi. ABD’nin bölgeden çekilmesi durumunda İran’ın yeniden yapılanmasının uzun süreceğini savunan Trump, “Henüz işimiz bitmedi, neler olacağını göreceğiz. Sanırım bir anlaşma yapmayı canıgönülden istiyorlar.” dedi. Amerikan ordusunun İran’a yönelik saldırı kararını savunarak, bu kararın alınmaması halinde nükleer silaha sahip bir İran ile karşı karşıya kalınacağını iddia etti.
Trump, nükleer silah sahibi bir İran’ın bölgedeki herkesi yardıma çağırmak durumunda bırakacağını belirterek, bu senaryonun istenmeyeceğini vurguladı. ABD Başkanı daha önce, İran ile ikinci tur görüşmelerin “önümüzdeki iki gün içinde gerçekleşebileceğini” ifade etmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap