SON DAKİKA
--:--:--

DSÖ KDC’deki Ebola Salgınını Endişe Verici Buldu

DSÖ, KDC ve Uganda’daki Ebola salgınının durumunu “son derece endişe verici” olarak nitelendirdi. Destekleyici bakımın hayat kurtarıcı olduğu belirtilirken, aşı ve tedavi seçenekleri inceleniyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
DSÖ KDC’deki Ebola Salgınını Endişe Verici Buldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) ve Uganda’daki Ebola salgınının durumunu “son derece endişe verici” olarak nitelendirdi. DSÖ yetkilisi Babacar Ancia, çevrim içi katıldığı basın toplantısında, KDC’nin Ituri eyaletinde 8 vakanın doğrulanmasının ardından 15 Mayıs’ta ilan edilen salgının boyutlarına dikkat çekti.

Ancia, 12 Mayıs’tan bu yana Ituri’de bulunduklarını ve yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti. “Bu Ebola türü için ruhsatlı bir aşı veya tedavi bulunmuyor ancak destekleyici bakım hayat kurtarıcı.” diyen Ancia, enfeksiyon sayısı ve yayılma hızı konusunda önemli bir belirsizlik olduğunu vurguladı. 19 Mayıs itibarıyla Sağlık Bakanlığı’nın 130 “şüpheli ölüm” dahil 500’den fazla “şüpheli vaka” bildirdiğini aktardı.

Salgınla Mücadelede Atılan Adımlar

DSÖ, eksiklikleri gidermek ve salgınla mücadeleyi güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gözetim, temas takibi, test kapasitesi, klinik bakım ve sınır ötesi hazırlıkların ölçeklendirilmesi destekleniyor. Ancia, hangi aday aşıların ve tedavilerin mevcut olduğunu ve salgında kullanılıp kullanılamayacağını incelediklerini belirtti. DSÖ Teknik Danışma Grubu’nun potansiyel aşılara öncelik verilmesi konusunda tavsiye sunmak üzere toplandığını ekledi.

KDC Hükümet Sözcüsü Patrick Muyaya, salgında vaka sayısının 435’e, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 118’e yükseldiğini daha önce duyurmuştu. DSÖ, KDC ve Uganda’daki salgının uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu teşkil ettiğini, ancak pandemi acil durumu kriterlerini karşılamadığını ifade etti.

Ebola virüsü, ilk kez 1976’da Sudan ve KDC’de ortaya çıktı. Virüs, 2013-2017 yılları arasında Batı Afrika’da 30 bin kişiye bulaşarak 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olmuştu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
DSÖ KDC’deki Ebola Salgınını Endişe Verici Buldu
DSÖ KDC’deki Ebola Salgınını Endişe Verici Buldu
Türkiye Enerji Sektöründe Stratejik Rolünü Güçlendiriyor
Türkiye Enerji Sektöründe Stratejik Rolünü Güçlendiriyor
Tokat Turhal’da Sel Riski Eğitim Öğretime Üç Gün Ara Verildi
Tokat Turhal’da Sel Riski Eğitim Öğretime Üç Gün Ara Verildi
Türkiye Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta Yükseldi
Türkiye Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta Yükseldi
Ankara’da Silahli Fotoğraf Paylaşan Sanal Cete Mensuplarina Operasyon
Ankara’da Silahli Fotoğraf Paylaşan Sanal Cete Mensuplarina Operasyon
Çin Lideri Şi Tayvan Konusunda ABD’yi Uyardı Çatışma Riski Vurgusu
Çin Lideri Şi Tayvan Konusunda ABD’yi Uyardı Çatışma Riski Vurgusu
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.