İstanbul, İİT üyesi ülkelerden genç girişimcileri ağırlıyor. Geleceğin iş dünyasını şekillendirecek konferansta teknoloji, inovasyon ve yatırım fırsatları ele alınıyor.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerden genç girişimciler, yatırımcılar ve politika yapıcılar, geleceğin iş dünyasını şekillendirmek amacıyla İstanbul’da bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) iş birliğiyle düzenlenen konferans, küresel girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.
Konferansın açılış törenine İstanbul Valisi Davut Gül, ICYF Başkanı Taha Ayhan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Ferhad Hacıyev, İstanbul Finans Merkezi CEO’su Ahmet İhsan Erdem ve OIC Türkiye Daimi Temsilcisi Cenk Uraz gibi önemli isimler katıldı. Törende, Müslüman ülkelerin genç nüfus potansiyeli ve bu potansiyelin doğru alanlarda değerlendirilmesinin önemi vurgulandı. Teknolojinin hayatı yeniden şekillendirdiği bu dönemde, İslam dünyasının gelişmekte olan teknolojilerin sadece tüketicisi değil, üreticisi ve lideri olması gerektiği belirtildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki küresel rekabet gücünü artırdığını belirterek, 2030 yılına kadar 100 bin start-up ve teknoloji şirketi çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İstanbul’u dünyanın en büyük ilk 20 merkezinden biri yapma vizyonu paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, gençlerin dijital dönüşümde lider olmaları gerektiğini vurgularken, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, Türkiye’nin yatırım çekme potansiyeline ve İİT üyelerine kıyasla sahip olduğu avantaja dikkat çekti.
İstanbul Finans Merkezi CEO’su Ahmet İhsan Erdem, gençlere yatırım yapmanın en güvenli yol olduğunu ifade ederken, OIC Türkiye Daimi Temsilcisi Cenk Uraz, İİT üyesi ülkelerdeki genç işsizliği ve işletmelerin karşılaştığı zorluklara değindi. Uraz, Türkiye’nin İİT gençliğini güçlendirme kararlılığını vurguladı. Açılış töreninin ardından konferans,
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap